Hitra puranja juha z rezanci
Hitra, poceni in zdrava
Hitra puranja juha z rezanci
Hitra, poceni in zdrava
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2015
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Za to juho lahko uporabimo tudi ostanke pečenega purana ali piščanca.
Sestavine
- 1 šop mlade čebulice
- 4 majhni korenčki
- 1,2 l piščančje jušne osnove
- 150 g jajčnih rezancev
- 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
- 200 g zamrznjenega graha
Priprava
Mlado čebulico narežemo ter ločimo bele in zelene dele. Korenje olupimo in nasekljamo. Jušno osnovo zavremo in dodamo korenje. Kuhamo 4 minute, nato dodamo rezance in kuhamo še 3 minute. Vmešamo meso, grah in bele dele čebulice ter segrevamo 1 minuto oziroma tako dolgo, da so vse sestavine vroče. Juho razdelimo po skodelicah, jo potresemo z zelenimi deli čebulice in postrežemo.
Nasvet
Če želimo, da je juha bolj pekoča, jo lahko začinimo z nekaj rezinicami rdečega čilija, ingver in koriander pa jo navdata še z dodatnim azijskim pridihom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.