Sestavine

  • 1 šop mlade čebulice
  • 4 majhni korenčki
  • 1,2 l piščančje jušne osnove
  • 150 g jajčnih rezancev
  • 200 g natrganega kuhanega puranjega (ali piščančjega) mesa
  • 200 g zamrznjenega graha

Priprava

Mlado čebulico narežemo ter ločimo bele in zelene dele. Korenje olupimo in nasekljamo. Jušno osnovo zavremo in dodamo korenje. Kuhamo 4 minute, nato dodamo rezance in kuhamo še 3 minute. Vmešamo meso, grah in bele dele čebulice ter segrevamo 1 minuto oziroma tako dolgo, da so vse sestavine vroče. Juho razdelimo po skodelicah, jo potresemo z zelenimi deli čebulice in postrežemo.

Nasvet

Če želimo, da je juha bolj pekoča, jo lahko začinimo z nekaj rezinicami rdečega čilija, ingver in koriander pa jo navdata še z dodatnim azijskim pridihom.

29